De keuze uit gordijnen is reuze. Je krijgt te maken met verschillende maten, materialen en kleuren terwijl je ook het mooiste en meest geschikte ophangsysteem nodig hebt waar je ze aan kunt ophangen. Daarnaast kun je ook keuzes maken uit verduisteringsgordijnen, overgordijnen, vitrages en het inbetween gordijn. Zie je het allemaal nog zitten? Maak je geen zorgen, want wij helpen je een handje op weg door in onze blog te vertellen waar je op moet letten als je inbetweens wil kopen.
Wat is een inbetween gordijn?
Een inbetween gordijn – ook wel inbetweens genoemd – zijn gordijnen die tussen vitrages en normale gordijnen in zitten. Ze laten licht door en ze zijn vaak van een dikke stof gemaakt. Bij een vitrage heb je een mooie raambekleding, maar je kunt zowel naar binnen als naar buiten kijken. Bij inbetweens is dit niet mogelijk. Je kunt wel naar buiten kijken, maar mensen kunnen niet bij je naar binnen kijken. Dus uit het oogpunt van privacy zijn inbetween gordijnen dan ook een betere keuze!
Verschillende soorten kleuren
Evenals bij traditionele gordijnen of andere soort gordijnen heb je bij het kiezen uit inbetweens ook keuze uit uiteenlopende kleuren. Natuurlijke kleuren, uitgesproken kleuren en kleuren die ook nog eens perfect aansluiten bij je persoonlijke smaak en jouw interieur. Het inbetween gordijn kun je in vrijwel iedere kleur kopen. Het is wel belangrijk dat het gordijn naar je wens is, maar dat het ook je kamer een mooie uitstraling geeft. Een gordijn kan je kamer immers maken of breken. En omdat gordijnen een aardige oppervlakte in beslag nemen springen ze altijd in het oog. Dat is bij inbetweens niet anders.
Het verduisterende inbetween gordijn
Een inbetween gordijn kun je niet in een uitvoering kopen, zodat ze ook verduisterend werken. Feitelijk is dat ook niet nodig, omdat inbetweens al enorm veel privacy geven en meer licht tegenhouden dan bijvoorbeeld een vitrage. Wil je het echt donker maken in huis? Dan kun je er nog altijd voor kiezen om inbetweens te combineren met verduisteringsgordijnen. Een groot pluspunt is dat je dus ook kunt kiezen op welke momenten je meer licht in huis laat.
Inbetweens ophangen
Inbetweens kan en moet je zelfs op dezelfde manier ophangen als een normaal gordijn, verduisterende gordijnen en vitrages. In de basis doe je dit met behulp van een geschikt gordijnrails. Wil je inbetweens combineren met bijvoorbeeld verduisteringsgordijnen? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een meersporig gordijnrails. In de basis volstaat een slank enkelsporig gordijnrails, omdat je inbetweens vaak niet hoeft te combineren met andere soorten gordijnen. Inbetweens kun je ook prima ophangen aan een elektrisch gordijnrails. Let er wel altijd op dat de gordijnrails stevig genoeg is om deze soort gordijnen te kunnen dragen.
Welk effect heeft het inbetween gordijn?
Inbetweens kunnen de kamer een stuk ruimtelijker laten lijken, omdat ze licht doorlaten. Een lichte kamer voelt altijd ruimtelijk aan, maar houdt er wel rekening mee dat gordijnen een kamer altijd verkleinen. Dat is bij het inbetween gordijn niet anders. Je kunt wel spelen met hoe je ze ophangt en je kunt ook kiezen uit verschillende soorten materialen.