juni 19, 2024

Je huis opfleuren met een kunstplant

Als je een huis hebt, dan wil je dat je je hier een beetje comfortabel in voelt. Je wil hier alles aan doen, want die kilheid, die gaat door merg en been. Nee, dit kan niet langer zo. Maar hoe begin je hier dan in hemelsnaam aan? Waar moet je voor zorgen om dit weg te nemen zodat je eindelijk kunt genieten van je eigen plekje, van je eigen stulpje en eigen comfortabele zone? Dat is een goede vraag, dat is ook niet zomaar gedaan. Toch gaan wij een poging wagen om je te helpen, ondanks je zo ver van je doel bent verwijderd. Nee, grapje; ook voor jou is er hoop. Bijvoorbeeld met een kunstplant, maar daarover hoor je later meer. We bespreken verschillende, alternatieve of cumulatieve, mogelijkheden die je op weg kunnen helpen naar gezelligheid. Kom, dan gaan we snel aan de slag, er is geen tijd te verliezen!

Kunstplant in de woning

Niet iedereen heeft groene vingers, dat begrijpen wij ook wel. Als je veel planten hebt, dan vereist dat veel verzorging. Je moet ze elke dag of eens in de zoveel tijd water geven en dit vergeet je na een lange dag. Daarnaast laat je ze volop in de zon staan en ook zet je ze naast een open raam. Dat werkt natuurlijk niet helemaal. Toch geeft een beetje groen in je huis heel veel sfeer. Het maakt een beetje levendigheid in je woonkamer (of ergens anders natuurlijk) en dat is mooi. Dat is niet eens mooi; dat is precies waar je naar op zoek bent. Een hele goede oplossing dus. Daarom kun je voor een kunstplant kiezen. Je hebt het beste van beide werelden. Een kunstplant, daar hoef je niet meer naar om te kijken na aankoop en je kunt er wel de vruchten van plukken. Beter kan niet, toch? 

Warmte in je huis

Dan is het tijd om die kilheid weg te nemen. Je hebt het net al toegegeven; je huis is koud. Je hebt nu een beetje leven en persoonlijkheid toegevoegd en dat is al een goed begin, maar je bent er nog niet helemaal. Het is nu namelijk de tijd om een beetje warmte toe te voegen. Dit regel je bijvoorbeeld met wat dekentjes over de bank draperen, een groot vloerkleed in de zithoek en wat warm licht. Zo kom je al een heel eind met een aantal kleine, simpele dingen.

 

Kunstplanten | Sfeermakers voor elk interieur

 

Foto’s ophangen

Als je dan hebt gekozen voor een kunstplant om een beetje leven in de brouwerij te werpen, dan is het tijd voor foto’s om een beetje persoonlijkheid in je huis te maken. Met foto’s geef je een eigen twist aan je huis; het maakt je huis jouw thuis. Je hangt foto’s op van leuke momenten met leuke mensen, van mooie herinneringen die je aan iets, ergens of iemand hebt en ga zo maar door. Het kunnen ook foto’s zijn die te maken hebben met je hobby’s. Ben je bijvoorbeeld een James Bond fan maar houd je ook enorm veel van auto’s? Hang een gave, oude foto van een klassieke Jaguar F-type op in je woonkamer naast die ene karaf met whisky. Je maakt zo met hele kleine dingetjes al een heel verschil in je woonkamer.