mei 23, 2024

Een goedkope keuken kopen, waar moet je op letten?

Een nieuwe keuken is altijd een pittige investering, maar feitelijk kun je het wel zo duur maken als je zelf wilt. Heb je speciale wensen en eisen, ben je gek op natuurproducten en wil je exclusieve materialen gebruiken? Dan is het logisch dat je ook de knip moet trekken, maar je kunt ook heel eenvoudig een goedkope keuken kopen. De prijzen van deze modellen variëren van tussen de € 4.000,- en € 10.000,- en de prijzen zijn afhankelijk van het model, de opties en welke materialen er worden gebruikt. In onze blog vertellen we waar je op moet letten bij een goedkope keuken kopen.

Goedkope keuken kopen? Kies de juiste materialen

Wat maakt een keuken duur? Vaak zijn dat de materialen die worden gebruikt. Een mooi aanrechtblad van natuursteen is duurzaam en je hebt er ook jarenlang plezier van. Maar het kost ook enorm veel geld. In combinatie met de materialen van je keukenkastjes, de vloer en de spatwand kun je al aardig wat spaarcenten er doorheen hebben gejaagd. Je kunt ook voor goedkopere materialen kiezen. Je levert weliswaar iets in op de duurzaamheid, maar deze materialen zien er net zo mooi en luxueus uit als de duurdere materialen die je kunt gebruiken.

De verkoper is je beste vriend tijdens een goedkope keuken kopen

Wil je een dure of juist een goedkope keuken kopen? Voor de verkoper maakt het weinig uit, want hij is vanaf het moment dat je een voet over de drempel zet jouw beste vriend! Maar pas op, want dat zijn ze stiekem niet echt. Hun doel is om zoveel mogelijk geld aan je te verdienen. Puur vanwege het feit dat veel verkopers op provisiebasis verkopen. Hoe meer ze verkopen des te hoger hun provisie is. Als je weet dat op keukens een gemiddelde marge van 30% tot wel 40% van kracht is, weet je ook dat er onderhandelingsruimte is. Maak hier dus ook gebruik van! Je kunt natuurlijk altijd een leuk gesprek hebben met de verkoper en er is ook zeker ruimte om een grapje te maken, maar wees je er altijd van bewust dat je bezig bent met onderhandelen. Vertrouw dus niemand op zijn of haar blauwe ogen dat het eerste bod ook gelijk de beste prijs is!

Laat jezelf niet in de wurggreep nemen

Wil je een goedkope keuken kopen en wat geld overhouden? Dan kun je ook het beste offertes vergelijken! Je kunt bij iedere winkel, speciaalzaak of webshop een offerte aanvragen, maar in winkels krijg je vaak te horen dat de aanbieding die je krijgt geldig is tot aan de drempel. Stink hier niet in, want dat is natuurlijk onzin. De verkoper is erop uit om zo snel mogelijk je krabbel op het koopcontract te hebben staan, maar laat jezelf niet in de wurggreep nemen. Kijk rustig rond en als de aanbieding die je op zak hebt de beste is kun je altijd terugkeren. Dan is de deur echt niet gesloten!