juni 19, 2024

Zonwering

Mensen die in de woestijn leven, gebruiken natte doeken om hun ramen te bedekken. De natte doeken werden gebruikt om hun huizen af ​​te koelen en het zonlicht tegen te houden. De oude Egyptenaren en Chinezen gebruiken Zonwering om te voorkomen dat ze van buitenaf worden gezien, waardoor ze een gevoel van privacy geven.

De Egyptenaren gebruiken riet dat aan elkaar is geregen, terwijl de Chinezen bamboe gebruiken. Bamboe wordt echter nog steeds gebruikt als materiaal voor het maken van Zonwering. Het wordt vaak gezien in Aziatische landen.

Er wordt gezegd dat de Zonwering uit Perzië kwamen. Waarin de reizende Venetiaanse handelaren de Zonwering naar Venetië en Parijs brachten. Zo werden deze 2 landen gecrediteerd als de uitvinders van de Zonwering.

In de jaren 50 werden de Zonwering gemaakt van 2 inch brede metalen lamellen en werden ze opgehangen met stoffen strips. De stoffen strips zijn degenen die het laten zakken, verhogen en kantelen van de metalen lamellen regelen.

Van dit soort ‘nieuwe’ Zonwering was bekend dat ze luidruchtig waren en minder esthetiek aan een kamer gaven. In de jaren 80 werden de metalen lamellen vervangen door vinyllamellen van 2,5 cm breed. En vanwege het gemak bij het vervaardigen van vinyllamellen, werden ze de standaardkeuze voor raamZonwering.

Er worden tegenwoordig zoveel soorten Zonwering buiten gemaakt. Hierdoor kunt u uw zonwering kopen in de stijl van uw huis of kantoor.

Bamboe Zonwering

Deze Zonwering zijn gemaakt van bamboe en geweven met rotan, riet en ander natuurlijk gras. Het geeft elke kamer een ontspannen en uitnodigende sfeer.

Als uw huis of kantoor een oosters thema heeft, dan is het kiezen van bamboe Zonwering de beste keuze. Bamboe Zonwering zijn eenvoudig te installeren, zeer duurzaam en milieuvriendelijk.

Bali Zonwering

Dit type Zonwering blokkeert volledig het licht dat vanuit elke kamer binnenkomt. Ze zijn goede energiebesparingen omdat ze de warmte verminderen tijdens het warme seizoen en een kamer isoleren tijdens het koude seizoen.

Rolluiken

Het is een van de meest stabiele en efficiënte Zonwering op de markt. Rolgordijnen kunnen worden aangepast aan elke raamgrootte. Ze zijn ook het meest voorkomende type Zonwering dat in huizen en kantoren wordt geïnstalleerd.

Ze zijn er in verschillende stofkeuzes, zoals mesh-stoffen, katoen en polyester. Hierdoor kun je zelf de kleur en stof kiezen die je wilt. Rolgordijnen zijn eenvoudig te monteren en te installeren, gemakkelijk schoon te maken en verzamelt zeer weinig stof.

Houten Zonwering

Dit type Zonwering is scheurvast. De meeste fabrikanten gebruiken hardhout. Deze Zonwering hebben een breed scala aan afwerkingen die een rijke, warme en uitnodigende sfeer uitstralen. Het maakt je ruimte ook aantrekkelijk en gezellig.