juli 17, 2024

Steigerbuis aluminium kopen

Voor sommige projecten kun je kiezen voor een steigerbuis aluminium. Aluminium is een lichtere versie van de steigerbuis van de gegalvaniseerd stalen versie van de buis. Toch is aluminium een sterk materiaal. Voor de bouw van meubelstukken zoals tafels die flink wat gewicht moeten dragen wordt afgeraden om hiervoor de aluminium buizen te gebruiken. Ondanks dat aluminium een sterk materiaal is kan het niet heel veel gewicht dragen. Maar waar gebruik je dan de steigerbuis aluminium voor? Dit materiaal is uitermate geschikt voor gebruik in de buitenlucht zoals bijvoorbeeld de tuin. Aluminium kan namelijk goed tegen water en andere weersomstandigheden waardoor het er mooi uit blijft zien. 

Mogelijkheden met steigerbuis aluminium

Steigerbuis aluminium wordt veelal toegepast voor reclameframes voor buiten of voor ander gebruik in de tuin. Zo kan het bijvoorbeeld ook worden gebruikt voor een pergola of kun je zelf aan de slag met het maken van een creatief kunstwerk van steigerbuis aluminium. Dit materiaal heeft als kenmerk dat het verend is en roestvrij. Om de steigerbuis aluminium met elkaar te verbinden maak je gebruik van de juiste koppelstukken. Zo blijft alles op zijn plek en ben je verzekerd van een stevige constructie die jarenlang meegaat. Deze koppelstukken kunnen zowel recht zijn als afgerond om zo de steigerbuis aluminium in de juiste richting te geleiden. Ook kunnen de buizen op maat worden gemaakt zodat je alles alleen thuis nog met elkaar hoeft te verbinden door middel van de tussen koppelingen.

Verschillende diameters

Wanneer je aan de slag gaat met steigerbuis aluminium kun je kiezen uit buizen van verschillende afmetingen. Zo kies je dus hoe dik de buis gaat worden. Wanneer je de dikte hebt bepaald van de buizen kun je hier ook de juiste tussen koppelingen bij zoeken. Zo weet je zeker dat alles perfect op elkaar aansluit. De aluminium buizen zijn ook te verkrijgen in een mooie mat zwarte kleur of de standaard uitvoering. Op die manier kun je kijken wat het beste bij jou past. De koppelstukken zijn ook in het zwart te verkrijgen zodat alles mooi op elkaar overloopt. Vanaf 100 centimeter worden de buizen gratis op maat gezaagd. De zwarte coating van de buizen zijn zo ontwikkeld dat deze ook goed bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Zo blijft de kleur dus mooi, zelfs in de volle zon.

De bouwtekening

Aan de hand van een eigen gemaakte tekening of een afbeelding van internet kun je aan de slag met het bouwen van jouw project met de steigerbuis aluminium. Wanneer je twijfelt of je goed uitkomt of graag advies wil kun je altijd vragen of een medewerker met je meekijkt. Bij Steigerbuisstunter werken ervaren mensen die je graag op weg helpen met de bouwtekening maar ook met het vinden van de juiste materialen die je nodig hebt voor deze klus. Op die manier weet je zeker dat je bij alles bij de hand hebt om aan de slag te kunnen gaan met jouw project. Door gebruik te maken van een bouwtekening kun je ook berekenen hoeveel buizen je nodig hebt en wat de afmeting moet zijn. Zo kunnen de buizen direct op maat worden gezaagd.